Genomgripande bokföring med er
bokföringsbyrå i Stockholm

Som er bokföringsbyrå sköter vi  redovisning, bokföring
och bokslutet så att du får tid till annat!

Bokföringsbyrå:

Att ha tillgång till en auktoriserad bokföringsbyrå är viktigare än någonsin. Bokföring och redovisning är två olika begrepp som överlappar varandra och består av bland annat ditt företags underlag såsom dina fakturor, kvitton och andra dokument som ditt företag antingen får in eller skickar. Dessutom registreras och bokförs detta så att du har koll på dina underlag. Även andra ska kunna kontrollera att din bokföring stämmer med din verksamhet. Med BQ Redovisning som din bokföringsbyrå har du alltid personlig rådgivning och en komplett överblick över din ekonomi. Vi tar över bokföringen helt och ger dig tid till din kärnverksamhet.

 

 

Din bokföringsbyrå i Stockholm förenklar redovisningen!

 

När du arbetar med bokföring ska du bland annat skapa en verifikationslista, en resultatrapport, en balansrapport och en huvudbok. Dessa sammanställs därefter i ett bokslut när räkenskapsåret är slut. Man avslutar alltså den förflutna tidsperioden med en sammanställning, oftast sker detta efter en tolv månaders period. Många företagare har under denna period extra mycket att tänka på, och behöver ta hänsyn till extra utgifter då de flesta bokföringsbyråer tar en extra kostnad i samband med bokslut. Med oss som er redovisningsbyrå i Stockholm ser vi däremot till att ge er ett konkurrenskraftigt månadspris som täcker bokslutet och ger er bättre koll på utgifterna.

 

Vad menas med redovisning?

Redovisning täcker många moment och innehåller information från din bokföring och sammanställda rapporter. Den innefattar bland annat bokslut, årsredovisning och deklaration. Enligt bokföringslagen (1999:1078) ska bokföringsskylda bokföra alla affärshändelser. De ska dessutom ha verifikationer. Alla bokföringshandlingar ska sparas i ordnat skick och i minst 7 år.

 

Metoder som används för bokföring

Bokföringsbyrån bokför med antingen faktureringsmetoden eller kontantmetoden. Kontantmetoden är en förenklad bokföringsmetod som används av mindre bolag. Med faktureringsmetoden bokför man varje faktura när den utfärdas och när den ska betalas in. I samband med företagets bokföring ges information till skatteverket om bolagets in- och utgående moms. Momsen betalas in periodvis till eller från skatteverket beroende på storleken av bolaget.

 

Hur detaljerad bör bokföringen vara?

Företagare kan i viss mån välja hur detaljerad bokföring de vill ha, med oss som bokföringsbyrå. Man kan till exempel använda sig av ett enda konto för försäljningen eller ha flera försäljningskonton för olika typer av tjänster och produkter. En ekonomisk händelse måste vara påvisbar genom en så kallad verifiering, numreras och sparas i minst 7 år.

 

 

Digital redovisning med din bokföringsbyrå i Stockholm 

 

Vi strävar efter att arbeta så papperslöst som möjligt. Därför använder vi oss av molnbaserade affärssystem, som du som kund kommer åt från både dator och mobil. Det finns möjlighet att lägga till ett attestflöde av leverantörsfakturor och utlägg. Du kan även skanna in dina fakturor så att de skickas in direkt via app i telefonen!

 

• Ni skannar in leverantörsfakturor och kvitton
• Vi skickar fakturorna för betalning
• Pappersunderlagen i original sparas i pärm hos er med datumordning

 

I våra företagspaket ingår alltid:

 

• Löpande bokföring
• Löneadministration
• Kundreskontra
• Leverantörsreskontra
• In och utbetalningar
• Kontanta utlägg

Med Sveriges tryggaste redovisningsbyrå får du den bästa
bokföringen med en personlig touch! 

Funderar du över hur vi kan hjälpa dig med din
bokföring, redovisning eller annat som rör din ekonomi?

JAG VILL HA EN OFFERT!